اصطلاحات انبارداری و انبارگردانی

انبارداری

انبارداری


اصطلاحات انبارداری و انبارگردانی

بخشی از سرمایه شرکت صرف تولید و خرید کالاهای موجود در انبار می‌شود. بنابراین افرادی که در انبار به شغل انبار داری مشغول هستند باید بتوانند به صورت حرفه ای و با استفاده از استاندارد‌های روز عملیات انبارداری را انجام بدهند. همچنین آشنایی با اصطلاحات انبارداری لازمه کار انبارداران می‌باشد.

انبارداری به معنای دریافت کالاها و نگهداری از آن‌ها با رعایت قوانین و اصول انبارداری می‌باشد. انبارداران باید با اصطلاحات انبارداری آشنا باشند که در هنگام کارخود به مشکل نخورند، به همین جهت ما در این مقاله به معرفی انواع اصطلاحات انبارداری شامل اصطلاحات فارسی انبارداری ، اصطلاحات انگلیسی انبارداری ، اصطلاحات تخصصی انبارداری ، معرفی انبارداری نوین و … می‌پردازیم.

انواع حمل و نقل شهری

تعریف انبارداری

انبارداری یعنی دریافت کالا و نگهداری از آن‌ها با رعایت قوانین و اصول انبارداری، انبارداری می‌تواند شامل کالاهای شرکت و یا کالاهای افراد بیرون از شرکت باشد. در واقع انبارداری کلمه ای است که تمام فعالیت‌های مورد نیاز برای حفظ و نگهداری محصولات در انبارها را شرح می دهد. مدیران انبار باید به خوبی بر کار انبارداران نظارت نمایند و از وقوع اشتباهات احتمالی انبارداران جلوگیری نمایند،اغلب کارهایی که در انبار انجام می شود دارای اصطلاحاتی می باشد، که مدیران انبار و انبارداران با آن ها آشنا هستند و برای پیگیری و انجام کارهای انبارداری از این اصطلاحات استفاده می کنند.

اصطلاحات فارسی انبارداری و اصطلاحات عمومی انبارداری از پرکاربرد ترین اصطلاحاتی هستند که شاغلان بخش انبار از آن ها استفاده می کنند و ممکن است افرادی هم که در حوزه انبارداری فعالیت نمی کنند با این اصطلاحات آشنا باشند. برخی از اصطلاحات تخصصی انبارداری و اصطلاحات انگلیسی انبارداری نیز برای خیلی از افراد ناشناخته بوده و فقط افرادی که در حوزه انبارداری فعالیت دارند با این اصطلاحات انبارداری آشنایی دارند، البته ناگفته نماند که حسابداران حوزه انبار باید با این اصطلاحات آشنایی داشته باشند که بتوانند کارهای حسابداری انبارها را انجام بدهند.

انواع روش های حمل و نقل برون شهری

تعاریف اولیه

قبل از این که به معرفی اصطلاحات انبارداری بپردازیم، ابتدا باید تعریف انبار و انبارداری را بدانیم، سپس به بررسی مهم‌ترین اصطلاحات انبارداری بپردازیم. برای انبار و انبارداری دو تعریف اولیه ارائه شده است، که به شرح زیر می‌باشند:

انبارداری یعنی نگهداری مواد اولیه، صنعتی و … به طور طبقه بندی شده و منظم.
انبار مکان و محلی است برای نگهداری مواد و کالا.

موجودی

یکی از پرکاربردترین اصطلاحات انبارداری موجودی است، موجودی یعنی همه دارایی‌هایی که در انبار نگهداری می‌شود. این دارایی‌ها می‌توانند در جهت ساخت کالا و یا جهت فروش در انبار نگهداری شوند.

بهترین شیوه بسته بندی اثاثیه منزل

انبار
دومین کلمه‌ای که جزء اصطلاحات انبارداری به حساب می‌آید انبار می‌باشد. احتمالا برای شما واضح است که انبار محلی برای نگهداری و طبقه بندی انواع کالاها و یا مواد اولیه بر اساس یک سیستم طبقه بندی می باشد.

انبارداری

انبارداری دارای فرآیند خاصی می‌باشد. یکی از قوانین انبارداری این است که باید مدارک و اسناد کالای خریداری شده را بگیریم، قبض تحویل کالا را صادر کنیم، کالاهای برگشتی را داخل فرم بنویسیم و گزارش دهیم، از همه کالاهای داخل انبار مطلع باشیم.

کارت موجودی انبار

کارت موجودی انبار در اصطلاحات انبارداری یعنی برای اینکه موجودی کالا تمام نشود و مدیریت انبار به خوبی صورت گیرد، تعداد کالاها را قبل از اتمام موجودی در بالای کاردکس آن ثبت می‌کنند و مسئولان مربوطه قبل از پایان موجودی و در صورت نیاز خرید کالای مورد نظر را انجام می‌دهند.

فرآیند انبارداری

در فرآیند انبارداری باید بعضی نکات را رعایت کنیم. مهمترین موارد حسابدار حرفه ای و قفسه بندی است. موارد بعدی که باید رعایت شود بسته بندی صحیح، شیوه نگهداری، تعیین محل مناسب و تفکیک کالاها است.

فرآیندهای اصلی در انبارداری

فرآیندهای انبارداری شامل پذیرش کالا، جاگذاری و جا به جایی کالا، انتخاب و گردآوری کالا برای خروج از انبار، بسته بندی و تحویل کالا می باشد.

قوانین انبارداری

کنترل ورود و خروج کالا، کنترل موجودی انبار، تعیین مکان مطمئن و مناسب برای کالاها با توجه به وزن و حجم آن‌ها، طبقه بندی و شماره گذاری کالاها، شناسایی کالاهای راکد قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن‌ها

اهداف برنامه ریزی مدیریت انبار

هدف اصلی برنامه ریزی و مدیریت انبار تامین کالاهای مورد نیاز و نگهداری آن‌ها و به موقع تحویل دادن آن است. با این کار قیمت‌ها ثبات پیدا کرده و به موقع کالاها یافت می‌شوند.

انبارداری

انبارداری

اصطلاحات رایج در انبارگردانی

موارد زیر را که در بخش قبل به شرح هر یک از آن ها پرداختیم، می توان به عنوان رایج ترین اصطلاحات انبارداری نام برد.

مواد خام یا اولیه
مواد و لوازم مصرفی
مواد و لوازم در جریان ساخت
کالای ساخته شده یا تکمیل شده
تگ
کارت حساب انبار
کارت شناسایی کالا
قفسه بندی
کاردکس
کدگذاری کالا

اصطلاحات عمومی انبارداری

اصطلاحات عمومی انبارداری اصطلاحاتی هستند که کاربرد بیشتری داشته و تمام افرادی که در انبار مشغول به کار هستند و همچنین حسابداران بخش انبارداری باید با این اصطلاحات آشنایی داشته باشند. اصطلاحات عمومی انبارداری به شرح زیر هستند:

موجودی: اصطلاح موجودی شامل همه دارایی‌هایی است که در انبار نگهداری می‌شوند و برای ساخت کالا یا فروش از آن استفاده می‌کنیم.
تگ: تگ در اصطلاحات انبارداری به معنی برچسبی است که بر روی کالا چسبانده می‌شود و نوع کالا و تعداد آن بر روی آن نوشته می‌شود. این کار در زمان حمل و نقل کالا کمک بسیار زیادی به ما می‌کند.
کاردکس: اصطلاح کاردکس به معنی یک نوع کارت است که تعداد موجودی، ورود و خروج کالا در آن نوشته می‌شود.
کارت شناسایی کالا: اصطلاح کارت شناسایی کالا به معنای کارتی است که اطلاعات کالا در آن درج شده و در قفسه ای نصب می‌شود که اطلاعات همان کالا درج شده باشد.
ابزارهای اندازه گیری: اصطلاح ابزار های اندازه گیری شامل تمام ابزارهایی هست برای اندازه گیری محصولات مختلف موجود در انبار، مانند متر، ترازو و باسکول
مواد اولیه: اصطلاح مواد اولیه به معنای مواد خام برای تولید کالاها هستند.
کالاهای نیمه ساخته: کالاهایی که قسمتی از آنها ساخته شده باشد اما تولید آن‌ها به اتمام نرسیده باشد، کالاهای نیمه ساخته نامیده می‌شوند.
کالاهای ساخته شده: کالاهایی که تکمیل شده باشد و آماده فروش باشند نیز کالاهای ساخته شده نام دارند.
قفسه بندی: اصطلاح قفسه بندی به معنای قراردادن مرتب و صحیح کالا در انبار قفسه بندی نام دارد. این کار باعث صرفه جویی در وقت و دسترسی آسان به کالا می‌شود.
کدگذاری کالا: کد گذاری کالاها باعث تشخیص و یافتن سریع کالا می‌شود.

اصطلاحات تخصصی انبارداری

اصطلاحات تخصصی انبارداری از جمله اصطلاحاتی هستند که مربوط به کارکنان انبارها بوده و ممکن است افراد بخش های دیگر شرکت ها چیزی از این اصطلاحات ندانند. آشنایی با اصطلاحات تخصصی انبارداری لازمه کار شاغلان در بخش انبار می باشد. بخشی از مهم ترین اصطلاحات تخصصی انبارداری عبارتند از:

حد تجدید سفارش:حد تجدید سفارش در اصطلاحات انبارداری یعنی حداقل و حداکثر هر کالا در انبار در نظر گرفته می‌شود. با این کار موجودی کالا در انبار به صفر نمی‌سد.
حداقل موجودی کالا: هیچ گاه نباید موجودی کالا از میزان مشخصی کمتر شود و این میزان مشخص شده در اصطلاحات انبارداری حداقل موجودی کالا نام می گیرد.
با صرفه ترین مقدار سفارش: برای این کار شرکت‌ها تعداد زیادی کالا سفارش می‌دهند و از تخفیفات فروشنده استفاده می‌کنند. در اصل هزینه‌های خود را پایین می‌آورند.
حداکثر موجودی مواد: حداکثر موجودی مواد در اصطلاحات تخصصی انبارداری یعنی هیچ گاه نباید موجودی کالا از میزان مشخصی بیشتر شود.
دفعات گردش موجودی مواد: دفعات گردش موجودی مواد در اصطلاحات تخصصی انبارداری یعنی مواد اولیه برای ساخت کالا چندین بار خریداری می‌شود.
دوره گردش موجودی مواد: دوره گردش موجودی مواد در اصطلاحات تخصصی انبارداری یعنی فرآیند زمان خرید مواد تا زمان ورود مواد به چرخه تولید است.
کسری و اضافات انبار: در اصطلاحات انبارداری کسری و اضافات انبار یعنی اگر موجودی واقعی کالا کمتر از موجودی اسناد ثبت شده باشد کسری و اگر بیشتر باشد اضافه انبار است.
دلیل کسری و اضافات انبار: ازجمله دلایل کسری و اضافات انبار می تواند به ثبت اشتباه مقدار وارده یا صادره در کارت انبار، ثبت اشتباه قبض‌ها و حواله‌ها در کارت حساب کالا، ثبت نزدن حواله توسط حسابدار، افزایش وزن مواد به دلیل رطوبت کشیدن،کسری انبار بخاطر شکستگی و تبخیر، تقسیم اجسام و قطعات بزرگ به قطعات کوچک اشاره کرد.
فرم‌های انبارداری: فرم‌های انبارداری به سه دسته درخواست‌ها،حواله‌ها و رسیدها تقسیم می‌شوند.
فرم حواله‌ها: این فرم‌ها شامل حواله انبار، حواله جابه جایی بین انبار، حواله برگشت از خرید و حواله امانی می‌شوند.
فرم رسیدها: این فرم‌ها شامل رسید انبارموقت، رسید انباردائم، رسید جا به جایی بین انبار، فرم رسید برگشت، فرم رسید امانی و رسید مصرف مستقیم می‌شوند.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *