بهترین روش انبارداری حرفه‌ای

انبارداری

انبارداری


بهترین روش انبارداری حرفه‌ای

انبارداری یکی از مباحث مهم در صنعت لجستیک است. اما این روزها با توجه به این که بسیاری از کسب‌وکارها اقدام به نگهداری کالاهای متفاوت در انبار خود می‌کنند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اما اکنون این سؤال مطرح است که بهترین روش انبارداری چیست؟ هر کسب‌وکاری با توجه به نکات بسیاری مانند نوع کالا، زمان نگهداری، میزان فروش و بسیاری موارد دیگر باید از روش انبارداری متفاوت و مناسبی استفاده کند.

اما در این میان برخی نکات وجود دارند که توجه به آن‌ها می‌تواند باعث شود تا مجموعه‌ها بتوانند با سادگی بیشتری کار انبارداری محصولات خود را انجام دهند. در این مطلب از بلاگ اطمینان بار قصد داریم در خصوص بهترین روش انبارداری و نکات مربوط به آن، مطالبی را بیان کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

انواع حمل و نقل شهری

اصول انبارداری حرفه ای

قبل از این که به بهترین روش انبارداری بپردازیم، بهتر است ابتدا نکاتی در خصوص اصول انبارداری حرفه‌ای بیان کنیم. دانستن و توجه به این اصول باعث می‌شود تا مجموعه‌های متفاوت بتوانند با صرف کمترین زمان و رسیدن کمترین آسیب به کالاها، کار انبارداری را انجام دهند. همچنین توجه به این موارد می‌تواند باعث شود تا روند رساندن کالا به مشتریان سرعت بیشتری پیدا کند. اصول انبارداری به شرح زیر است.

انواع روش های حمل و نقل برون شهری

۱- مرحله ورود کالا

اولین مرحله‌ای که در اصول انبارداری حرفه‌ای باید به آن اشاره کرد، مرحله ورود کالاست. در این زمان کالاهای متفاوت وارد انبار خواهند شد. از مهم‌ترین نکاتی که در این مرحله باید به آن توجه کرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

چه کالاهایی قرار است به انبار اضافه شود.
این کالاها چه زمانی وارد انبار می‌شوند.
تعداد کالاهایی که وارد انبار خواهد شد.

زمانی که در خصوص این موارد اطلاعات مناسب داشته باشید، می‌توانید مکان و فضای مناسب برای نگهداری هر کدام را مشخص کنید. برخی از این کالاها باید در شرایط خاص نگهداری شوند و برخی دیگر حجیم و سنگین هستند و باید به این نکته در جایی که برای آن‌ها در نظر داریم، توجه شود.

به عنوان مثال اگر این کالاهای سنگین و حجیم فروش بالایی دارند، باید آن‌ها را در محلی نزدیک در انبار نگهداری کرد که جابه‌جایی آن‌ها ساده‌تر باشد. یکی دیگر از کارهایی که باید در این مرحله انجام داد، نوشتن قبض ورودی کالا به انبار است. با استفاده از این روش می‌توان متوجه شد که چه کالاهایی با چه تعدادی در زمان‌های متفاوت وارد انبار شده‌اند.

بهترین شیوه بسته بندی اثاثیه منزل

۲- مرحله نگهداری کالا

مرحله دوم، مرحله نگهداری کالاست. در این مرحله باید کالا به درستی در انبار نگهداری شود. عدم نگهداری صحیح کالا باعث بروز مواردی چون خرابی کالا خواهد شد. به همین دلیل در این مرحله باید به نکاتی توجه کرد. این نکات عبارتند از:

بر اساس مواردی مانند میزان مصرف، میزان امنیت، میزان خطرناک بودن کالا، میزان آسیب‌پذیر بودن آن‌ها و موارد مشابه دیگر کالا باید اولویت‌بندی شوند.
نکته مهم دیگری که در این مرحله وجود دارد، قابلیت دسترسی به کالا با توجه به میزان نیاز و فروش است.
در این مرحله باید از تجهیزات ایمنی و وسایل حمل‌کننده کالای استاندارد استفاده شود تا در زمان جابه‌جایی و نگهداری به کالا آسیب وارد نشود.
نکات نظافت و بهداشتی از دیگر موارد مهمی است که در مرحله نگهداری در انبار باید به آن توجه شود.

۳- مرحله خروج کالا

آخرین مرحله انبارداری، مرحله خروج کالا از انبار است. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در این مرحله باید انجام شود، ثبت کالاهای خروجی و بایگانی آن‌هاست. با استفاده از این روش می‌توان انبارگردانی را با راحتی بیشتری انجام داد و همچنین به سادگی می‌توان موجودی کالاهای متفاوت موجود در انبار را متوجه شد. ثبت کالاها در هنگام ورود و خروج از مهم‌ترین نکات انبارداری حرفه‌ای است که باعث افزایش راندمان و کاهش بسیاری از مشکلات خواهد شد.

بهترین روش انبارداری در ایران

برای این که بتوانید از بهترین روش انبارداری در ایران استفاده کنید، باید به نکات متفاوتی توجه داشته باشید. از مهم‌ترین نکاتی که در بهترین روش انبارداری وجود دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱- تعیین بودجه مناسب برای کنترل موجودی

یکی دیگر از موارد موجود در بهترین روش انبارداری، تعیین بودجه مناسب برای کنترل موجودی در انبار است. این بودجه باید صرف خرید کالاهای اساسی و مورد نیاز مجموعه، کالاهای غیراساسی، کالاهای مصرفی و کالاهای مربوط به بخش تعمیر و نگهداری شود.

اولین قدمی که در تعیین بودجه مناسب برای استفاده از بهترین روش انبارداری باید به آن توجه کرد، برنامه‌ریزی برای فروش است. فروش کالا یکی از مهم‌ترین مواردی است که میزان نیاز به کالاهای متفاوت را مشخص می‌کند. با برنامه‌ریزی و توجه به میزان فروش، می‌توان برای خرید هر کالا و موارد مربوط به آن بودجه تخصیص داد.

انبارداری

انبارداری

۲- نقاط کنترلی کالا

برای این که انبار پر از برخی اجناس و کالاها نشود و همچنین با عدم موجودی برخی کالاها مواجه نشد، باید نقاط کنترلی موجودی برای هر کالا با توجه به میزان سفارش و نیاز مشخص شود. این نقاط کنترلی عبارتند از:

نقطه سفارش مجدد
حداکثر موجودی مجاز
حداقل موجودی مجاز
میانگین موجودی
موجودی خطرناک
میزان سفارش
در زمان رسیدن یک کالا به هر کدام از این نقاط، باید اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز مشکلات را انجام داد.

 

۳- روش کنترل اتوماتیک موجودی

در بهترین روش انبارداری استفاده از تکنولوژی بسیار رایج است. یکی از استفاده‌های تکنولوژی در بهترین روش انبارداری، کنترل اتوماتیک موجودی است. با استفاده از این روش، کنترل موجودی کالاهای متفاوت در انبار به شکل مطمئن و با ضریب خطای کم صورت می‌گیرد. همین امر باعث می‌شود تا بتوان با اطمینان خاطر بیشتری از وجود موجودی مناسب در انبار، کارهای خود را انجام دهید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سیستم انبار هوشمند، مطلب سیستم انبار هوشمند چیست + ۶ ابزار مکانیزه کردن انبارداری را مطالعه کنید.

۴- استفاده از روش‌های مؤثر و بهینه خرید

مورد دیگری که در بهترین روش انبارداری وجود دارد، خرید مؤثر و بهینه است. خریدها باید به گونه‌ای باشد که بتوان آن‌ها را بدون طی پروسه‌های طولانی، با قیمت و کیفیت مناسب و به تعداد لازم خریداری کرد. در بهترین روش انبارداری، خرید مؤثر مراحل زیر را دارد.

درخواست خرید

فرایند ارسال درخواست خرید، با اعلام این نکته توسط واحد تدارکات شروع می‌شود. این درخواست شامل مواردی مانند انواع کالا، میزان و زمان تحویل می‌شود.

استعلام قیمت

پس از این که این درخواست به واحد مربوطه ارسال شد، این واحد از تأمین‌کنندگان قیمت کالاها را استعلام می‌گیرد.

انتخاب تأمین‌کننده

یکی از موارد مهم در بهترین روش انبارداری، انتخاب تأمین‌کننده مناسب است. پس از این که قیمت کالاهای مورد نیاز از تأمین‌کنندگان استعلام گرفته شد، با توجه به کیفیت، قیمت و زمان تحویل، باید بهترین تأمین‌کننده را انتخاب کرد و سفارش کالا را به آن تأمین‌کننده داد. البته گاهی با توجه به این که کالاهای متفاوتی مورد نیاز است، لازم است این کالاها از تأمین‌کنندگان مختلفی تأمین شوند.

سفارش خرید

آخرین مرحله، سفارش خرید و تحویل گرفتن آن در زمان مشخص شده است. در هنگام سفارش خرید باید به نکاتی مانند مقدار، کیفیت، مبلغ، زمان تحویل، شیوه حمل و بسیاری موارد دیگر توجه شود تا این کار به بهترین شکل انجام شود.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *